Wi-Fi 6 gaat je draadloze netwerk stabieler maken.

802.11ax Wi-Fi komt eraan, oftewel Wi-Fi 6, de nieuwe standaard voor routers en draadloze netwerken dat stabieler is bij veel apparaten.

Wat maakt 802.11ax uniek?

Bij eerdere Wi-Fi-generaties lag de nadruk vooral op het verhogen van de maximale theoretische snelheid. Voor 802.11ac is dat bijvoorbeeld 1,3 Gbps terwijl bij 802.11g nog een maximale snelheid van 54 Mbps werd gehaald.

802.11ax zal de snelheid verhogen naar de genoemde 4,8 Gbps (aldus Qualcomm) maar de belangrijkste verbetering is dat de netwerkcapaciteit wordt verhoogd. Dit houdt in dat meer mensen of apparaten tegelijk gebruik kunnen maken van het netwerk. Dat is nuttig voor thuisnetwerken met veel apparaten, zoals deurbellen, camera’s en thermostaten, die allemaal met Wi-Fi verbonden moeten zijn. Maar ook bij openbare hotspots komt het van pas.

Netgear is 1 van de eerste die hier op in speelt. Hoop dat de rest ook snel volgen.


Bij gsoinstallatie.nl kan je uiteraard terecht voor een wifi6 netwerk.

Call Now Button